Smažené brambory
Pokud máte rádi brambory a hledáte nějakou nestandardnější úpravu, můžete zkusit vedle klasického pečení také smažení.
Suroviny:
300 g brambor
sádlo nebo olej na smažení
sůl
Postup na přípravu smažených brambor
Nejlepším příkrmem ale i samostatným pokrmem a skvělou pochoutkou jsou smažené brambory. Zejména brambory syrové, smažené rychle a krátce na tuku si uchovávají dosti ze své biologické hodnoty. Smažíme-li brambory vařené, oloupeme je, nakrájíme na plátky, půlky nebo kostky a vhodíme do dobře rozpáleného omastku, nejlépe sádla nebo oleje (tuky, které snesou vysoké teploty).
Smažené brambory podáváme se zeleninou nebo jako přílohu k masu.
Dělávám, když jsou pěkné brambory, neloupu je, jen dobře umyju a osuším, smažím v oleji na pánvičce, a někdy k nim stačí kromě soli jen tatarka. 🙂