Smažené brambory

Pokud máte rádi brambory a hledáte nějakou nestandardnější úpravu, můžete zkusit vedle klasického pečení také smažení.

Suroviny:
300 g brambor
sádlo nebo olej na smažení
sůl

Postup na přípravu smažených brambor

Nejlepším příkrmem ale i samostatným pokrmem a skvělou pochoutkou jsou smažené brambory. Zejména brambory syrové, smažené rychle a krátce na tuku si uchovávají dosti ze své biologické hodnoty. Smažíme-li brambory vařené, oloupeme je, nakrájíme na plátky, půlky nebo kostky a vhodíme do dobře rozpáleného omastku, nejlépe sádla nebo oleje (tuky, které snesou vysoké teploty).
Smažené brambory podáváme se zeleninou nebo jako přílohu k masu.

1 komentář: “Smažené brambory”

  • jana

    Dělávám, když jsou pěkné brambory, neloupu je, jen dobře umyju a osuším, smažím v oleji na pánvičce, a někdy k nim stačí kromě soli jen tatarka. 🙂

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO