Smažené brambory

Pokud máte rádi brambory a hledáte nějakou nestandardnější úpravu, můžete zkusit vedle klasického pečení také smažení.

Suroviny:
300 g brambor
sádlo nebo olej na smažení
sůl

Postup na přípravu smažených brambor

Nejlepším příkrmem ale i samostatným pokrmem a skvělou pochoutkou jsou smažené brambory. Zejména brambory syrové, smažené rychle a krátce na tuku si uchovávají dosti ze své biologické hodnoty. Smažíme-li brambory vařené, oloupeme je, nakrájíme na plátky, půlky nebo kostky a vhodíme do dobře rozpáleného omastku, nejlépe sádla nebo oleje (tuky, které snesou vysoké teploty).
Smažené brambory podáváme se zeleninou nebo jako přílohu k masu.

Jedna myšlenka na “Smažené brambory”

  1. Dělávám, když jsou pěkné brambory, neloupu je, jen dobře umyju a osuším, smažím v oleji na pánvičce, a někdy k nim stačí kromě soli jen tatarka. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *