Dršťková polévka z hlívy ústřičné

Znám spoustu lidí, kteří z dršťkové polévky právě to nejlepší (dršťky) vybírají. Samotná polévka jim chutná, ale nevzhledné dršťky zkrátka nejí. Setkala jsem se také s názorem, že jist dršťkovou polévku je jako jíst froté ručník na paprice.
Tento názor nesdílím, ale pro ty, kteří dršťkám stále nemohou přijít na chuť, přinášíme alternativní recept na dršťkovou polévku. Dršťky jednoduše nahradíme hlívou ústřičnou.

Suroviny:
zeleninový vývar
500 g čerstvé hlívy ústřičné
100 g másla
1 středně velkou cibuli
sladkou mletou papriku
kmín
petrželku
majoránku
mouku
olivový olej
drcený pepř
sůl

Postup na přípravu dršťkové polévky z hlívy ústřičné

Čerstvou hlívu opláchneme a nakrájíme na proužky. Na trošce olivového oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku (podle chuti sladkou nebo pálivou) a přidáme nakrájenou hlívu.
Dále přidáme kmín, osolíme a dusíme zhruba 10 minut. Poté zalijeme zeleninový vývarem a krátce povaříme.
Z polohrubé mouky a másla si usmažíme jíšku. Přidáme ji do polévky, dobře promícháme a necháme chvilku provařit. Přidáme majoránku a nakonec ještě čerstvě nasekanou petrželku. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *