Špagety s kuřecím masem, zeleninou a vejcem

Tento pokrm se výborně hodí pro chladné dny. Jde o variaci špaget na asijský způsob, ale chutí velmi blízkou evropským pokrmům. Pokud chcete recept plně zbavit evropských prvků, použijte místo špaget čínské smažené rýžové nudle.

Suroviny:
200 g špaget
300 g vařeného kuřecího masa
50 g sušených hub
2 mladé cibulky nebo pórek
4 vejce
1 menší cibule
chilli koření

Zálivka:
4 hrnečky kuřecího vývaru
1/3 hrnečku sójové omáčky
1/3 hrnečku rýžového nebo bílého vína
1 lžička cukru
sůl

Postup na přípravu špaget s kuřecím masem a zeleninou

Špagety uvaříme ve slané vodě doměkka a rozdělíme je na 4 porce. Mladou cibulku nebo pórek nakrájíme na plátky. Sušené houby předem namočíme do vody (alespoň na 15 minut).
Do kuřecího vývaru (ve kterém jsme před tím uvařili kuřecí maso) přidáme sójovou omáčku, cukr, sůl a víno. Zálivka se rozdělí do čtyř malých kastrůlků. Do každého přidáme porci špaget, houby, cibuli nebo pórek, kuřecí maso a vejce. Vaří se v každém kastrůlku zvlášť až do doby, než se bílek na vejci srazí.
Jídlo podáváme posypané kořením chilli. Je nutno dbát na to, aby se při přemisťování porce z kastrůlku na talíř vejce neporušilo. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *