Roláda s jahodami a šlehačkou

Co nevidět nám začne sezóna jahod, tak se pojďme podívat na jeden jahodový recept. Upečeme si skvělý letní dezert – roládu s jahodami a šlehačkou.

Suroviny:
100 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
3 vejce (žloutky a bílky zvlášť)
3 lžíce kukuřičného škrobu
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
máslo

Náplň:
300 g čerstvých jahod
125 ml smetany ke šlehání
30 g moučkového cukru

Postup na přípravu jahodové rolády se šlehačkou

Začneme tím, že si předehřejeme troubu na 200 °C. Pečící plech vymažeme máslem a vyložíme pečícím papírem.
V první misce smícháme mouku, kukuřičný škrob a kypřící prášek. V další misce ušleháme 3 bílky se třemi lžícemi vody dotuha. Do hotového bílkového sněhu pomalu vešleháme cukr. Pak opatrně vmícháme žloutky a mouku se škrobem. Těsto rovnoměrně rozetřeme na připravený plech a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 10 minut.
Zatímco se těsto peče, namočíme čistou utěrku a důkladně ji vyždímáme. Hned po upečení ještě na horký plát těsta utěrku přiložíme, sundáme pečící papír, těsto srolujeme a necháme vychladnout.
Mezitím si připravíme jahodovou náplň. Smetanu ušleháme do polotuha, přidáme cukr a pak šleháme dotuha. Jahody nakrájíme na kousky a vmícháme je do šlehačky.
Vychladlou roládu rozvineme, potřeme ji jahodovou náplní a znovu zatočíme (již bez utěrky). Nakonec roládu posypeme ještě trochou moučkového cukru. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO