Jáhlové kuličky

I když máte rádi vánoční cukroví, není vždy nutné při vánočním mlsání přibrat kila navíc. V našem receptu na jáhlové kuličky je jen minimum cukru a tuku. Nejtučnější surovinou jsou použité ořechy a kokos na obalení, a sladíme pouze špetkou medu.

Suroviny:
50 g jáhel (váženo v suchém stavu)
100 g sušeného ovoce (můžou být rozinky, brusinky, švestky)
100 g ořechů (vlašských, lískových nebo mandlí)
1 lžíce kakaa
2 lžíce medu
trocha kokosu na obalení

Postup na přípravu jáhlových kuliček

Aby jáhly ztratily svou hořkost, a nemuseli bychom tolik sladit, důkladně jáhly několikrát spaříme. Poté jáhly uvaříme. Na 1 díl jáhel dáme 4 díly horké vody a se špetkou soli vaříme 20 minut.
Jahelnou kaši necháme chvilku vychladnout a osladíme jí medem, přidáme také omyté a nadrobno nakrájené sušené ovoce, nasekané ořechy a kakao. Vše důkladně promícháme.
Ze směsi poté vlhkýma rukama tvoříme malé kuličky, které obalujeme v kokosu a klademe do košíčku. A nenáročné vánoční cukroví je na světě.
Pokud chcete mít vánoční stůl barevnější můžete na obalení kromě kokosu použít také mleté ořechy nebo karob (známý také jako svatojánský chléb).

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO