Vločková polévka se zeleninou

Vločková polévka je nejen dobrá a rychle hotová, ale také velmi sytá. Všechny tři zmíněné faktory tak dělají z vločkové polévky horkého kandidáta na tzv. snídaňovou polévku.

Suroviny:
150 g zeleniny (nejlépe směs)
4 lžíce ovesných vloček
30 g másla
200 ml mléka
800 ml vody
1 žloutek
masox
pažitka
pepř a sůl

Postup na přípravu vločkové polévky

Zeleninu pokrájenou na nudličky vsypeme do půl litru vařící osolené vody a necháme ji vařit asi 5 minut. Poté přidáme ovesné vločky rozmixované se zbylou dávkou vody, masox a za častého zamíchání dál vaříme, až zelenina změkne.
Žloutek lehce vyšleháme do mléka. Tímto mlékem na závěr polévku zjemníme, přidáme ještě máslo a špetku pepře. Při podávání posypeme drobně pokrájenou pažitkou. Dobrou chuť.

Jedna myšlenka na “Vločková polévka se zeleninou”

  1. Vločková polévka je dobrá, ale je lepší celé vločky opražit na suché pánvy, a pak dát na másle osmaženou zeleninu a zalít vodou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *