Vepřové maso s fazolemi

Vepřové maso s fazolemi je dalším z receptů, kde prim hraje vepřové maso. V kombinaci s bílými fazolemi a slaninou dostáváme chuť blížící se tradičním receptům v mexické nebo čínské kuchyni.

Suroviny:
500 g prorostlého vepřového masa
150 g slaniny
150 g bílých fazolí
50 g tuku
2 střední cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce protlaku
rozmarýn
sůl a pepř

Postup na přípravu vepřového masa s fazolemi

Začneme fazolemi, které opereme a zalijeme studenou vodou. Pár minut je povaříme, poté je sundáme z ohně a necháme asi 2 hodiny v této vodě stát (aby nabobtnaly a změkly).
Mezi tím si nakrájíme maso a slaninu na malé kostky. Posekáme nadrobno cibuli a necháme ji zesklovatět na rozpáleném tuku. Poté přidáme nakrájené maso a slaninu, které opečeme do zlatova. Posléze přidáme utřený česnek, rozmarýn, špetku soli, pepř, zalijeme vodou a vaříme asi hodinu.
Vodu z fazolí slijeme, fazole přidáme k masu spolu s protlakem. Celé necháme ještě zhruba hodinu pobublávat, dokud se množství tekutiny nezmenší na třetinu. Poté maso a fazole vyjmeme a omáčku necháme ještě zhoustnout. Pokud se vám zdá omáčka stále příliš řídká, přidáme na zahuštění lžíci hladké mouky.
Podává s rýží, bramborem nebo jen tak s chlebem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *