Pudinkové rohlíčky

To to zase uteklo, už tady máme první adventní neděli. Po celé republice se na náměstích rozsvěcují vánoční stromy a děti malují obrázky pro Ježíška. Vánoční atmosféru tak malinko podpoříme i my jedním receptem na pudinkové rohlíčky.

Suroviny:
260 g hladké mouky
200 g másla
100 g moučkového cukru
2 sáčky jahodového pudinku v prášku
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
máslo na vymazání formiček
hořká čokoláda na ozdobení

Postup na přípravu pudinkových rohlíčků

Z mouky, nakrájeného másla, cukru, prášku do pečiva a jahodového pudinkového prášku vypracujeme hladké těsto. Zabalíme ho do fólie a necháme asi 30 minut odležet v ledničce.
Odleželé těsto rozdělíme na malé kousky a vmačkáváme jej do máslem vymazaných formiček. Dáváme přitom pozor, aby uprostřed těsta byla mírná prohlubeň. Těsto nám totiž během pečení nabude.
Vyplněné formičky rozložíme na plech a pečeme v troubě vyhřáté na 170°C asi 20 minut (záleží na velkosti formiček).
Upečené cukroví necháme krátce vychladnout, pak ho opatrně vyklepneme z formiček. A když zcela zchladne, namočíme konce rohlíčků do rozehřáté hořké čokolády, kterou necháme ztuhnout. Příjemné vánoční mlsání.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *