Zapečená rýže s jablky

Zapečená rýže s jablky je sladký vegetariánský pokrm. Příprava je velmi snadná a potřebné suroviny jsou poměrně levné. Vaše nevelká námaha se vám tak odmění chutnou nadýchanou mňamkou.

Suroviny:
1 hrnek rýže
1 litr mléka
3 lžíce cukru (krystal)
4 jablka
1 lžička soli
30 g másla, může být i rostlinný tuk
skořice a cukr na posypání

Postup na přípravu zapečené rýže s jablky

Mléko zlehka ohřejeme a přidáme cukr a sůl. Uvedeme do varu, přisypeme rýži, kterou nejprve důkladně propereme. Za občasného míchání vaříme na mírném ohni.
Po pěti minutách přidáme máslo, za další 3 minuty jablka nakrájená na kostičky a necháme ještě další 3 minuty vařit. Občas promícháme.
Poté směs přendáme do zapékací misky a vložíme do předehřáté trouby na 220 °C. Pečeme na nejnižším roštu asi půl hodiny.
Hotový pokrm za tepla porcujeme a na talíři ještě zlehka posypeme skořicí a cukrem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *