Batátová kaše s květákem

Batáty jsou zjednodušeně řečeno sladké brambory. Ale takové zjednodušení si zaslouží alespoň stručné doplnění – obsahují vysoký obsah antioxidantů, jsou výborným zdrojem uhlohydrátů a tělu prospěšných minerálů. Dnešní recept proto bude zdravý.

Suroviny:
800 g batátů
350 g květáku
100 g řeckého jogurtu
100 ml teplého mléka
1 lžíci třtinového cukru
1 lžičku skořice
špetku nového koření
špetku muškátového oříšku
špetku soli
pažitku

Postup na přípravu batátové kaše s květákem

Batáty nakrájíme na kostičky o velikosti asi 1 cm a společně s menšími květákovými růžičkami necháme v osolené vodě uvařit do měkka, tj. asi 15 až 20 minut.
Po uvaření zeleninu slijeme a přesypeme do mixéru. Přidáme ostatní suroviny a vše rozmixujeme, dokud není kaše hladká. Pokud je kaše příliš hustá, můžeme přilít ještě trochu teplého mléka.
Batátovou kaši podáváme jako přílohu k pečeným nebo pikantně upraveným masům. Na talíři ji zdobíme pažitkou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *