Praktické rady při vaření I.

Dnes pro vás nemám žádný levný a chutný recept, ale zato jsem si připravila několik chytrých a praktických tipů do kuchyně. Jde o rady, které využijete při vaření polévky nebo smažení řízků.

Zmíněné praktické tipy doplňuji stručnými, ale zajímavými informacemi o běžných potravinách. Málokdo totiž tuší, co vše lze provést mandarinkou či jak se zbavit nadýmání po konzumaci fazolí.

Tipy při smažení

  • Pár plátků mrkve v pánvi zabrání přepalování oleje.
  • Smažené řízky do sebe nenasají olej, když je po obalení v hladké mouce, vejci a strouhance potřeme ušlehaným bílkem. Strouhanka bude lépe držet a nebude z masa padat.
  • Když osmažené řízky potřeme rozpuštěným máslem, získají máslovou chuť.
  • Chcete-li na řízcích křehkou kůrku, obalujte je až těsně před smažením, jinak obal navlhne, odpadává do tuku a připaluje se.
  • Aby nám při smažení sýr nevytékal z trojobalu, obalíme ho raději dvakrát a před smažením necháme 30 minut v mrazáku.
  • Tipy při vaření polévky

  • Zakalený vývar dobře vyčistíme vmícháním sněhu z vaječných bílků. Za mírného varu na sebe naváže nečistoty, které pak opatrně slijeme.
  • Chcete-li zahustit polévku, přidejte do ní kousek mraženého špenátu, rozmačkané vařené brambory, kostičky chleba nebo ovesné vločky.
  • Zajímavosti o mandarince

  • Kůra mandarinek se přidává do jídla pro své charakteristické aroma a tím mu dodává také lehce nasládlou a pikantní chuť. Navíc dokáže při přípravě masa zrychlit jeho měknutí a dodává mu křehkost.
  • Mandarinka pomáhá také po jídle, kdy snižuje nadýmání a pálení žáhy.
  • Pokud u mandarinek nemáte rádi tvrdé slupky a pecky, kupujte raději klementinky, které většinou žádná semena nemají.
  • Zajímavosti o fazolích

  • Díky značnému obsahu vlákniny vám po obědě z fazolí pocit sytosti vydrží velmi dlouho.
  • Fazole obsahují minimální množství tuků. Pravidelná konzumace tak napomáhá snižovat hladinu škodlivého cholesterolu.
  • Stejně jako u všech luštěnin, i v případě fazolí se jejich konzumace pojí s následnou plynatostí. Tomuto účinku se však můžeme snadno vyhnout. Fazole je nutné vždy před vařením důkladně proprat ve studené vodě a pak je nechat ještě několik hodin ponořené. Poté opět fazole v čisté vodě propláchneme a teprve poté je v nové čisté vodě vaříme.
  • Napsat komentář

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *