Těstíčko na smažení s mlékem

Těstíčko můžeme použít pro slanou i sladkou úpravu, používá se na obalení zeleniny, hub, červeného masa nebo ryb před smažením.

Suroviny:
150 g hladké mouky
100 ml mléka
30 g másla
20 ml brandy
1 celé vejce
½ prášku do pečiva
sůl

Postup na přípravu těstíčka na smažení

Máslo rozehřejeme ve vodní lázni, mouku přesijeme do mísy, v jejím středu uděláme důlek, do něho dáme brandy, sůl, máslo, vejce a prášek. Vařečkou promícháme a po troškách přiléváme mléko. Propracováváme, až je těsto hladké. Pak je necháme dvě hodiny odpočinout.

Obměna:
Do těsta můžeme dát jen žloutek a ušlehaný bílek přidat těsně před použitím.

Jedna myšlenka na “Těstíčko na smažení s mlékem”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *