Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím jsou další variací zapékaných brambor. Jde o velmi levný recept, neboť vaříme pokrm bez masa.

Suroviny:
800 g brambor
400 g zelí
1 cibule
2 stroužky česneku
máslo
kmín
sůl

Postup na přípravu zapečených brambor se zelím

Předvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Ze zelí slijeme vodu a překrájíme. Do zapékací misky dáme vždy vrstvu brambor, posypeme kmínem, osolíme a poklademe kousky másla. Pak dáme vrstvu zelí, kterou posypeme na kolečka nakrájenou cibulí a plátky česneku. Pak vrstvy střídáme a končíme bramborami. Zapečeme dozlatova při teplotě 180°C asi 40 minut. Můžeme též po krátké době pečení zalít vejcem.
Hotové brambory můžeme podávat s kyselou okurkou či červenou řepou. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *