Zapečené brambory s uzeným masem

Jedna z variací na levný a nenáročný recept zapékaných brambor s uzeným masem. Hned v úvodu je potřeba však upozornit, že množství surovin je závislé na velikosti zapékací formy.

Suroviny:
800 g brambor
250 g vařeného uzeného masa
2 vejce
50 g slaniny
1/4 litru mléka
20 g strouhaného sýra
1 cibule
50 g sádla

Postup na přípravu zapečených brambor s uzeným masem

Brambory uvaříme, oloupeme, necháme vystydnout a potom nakrájíme na plátky. Uzené maso nasekáme. Plátky brambor naskládáme ve vrstvách do větší ohnivzdorné mísy, kterou jsme dobře vymastili a vysypali strouhankou, prokládáme nasekaným uzeným masem s plátky slaniny. Vrstvy pokapeme sádlem s osmaženou cibulkou, povrch ještě pomastíme a posypeme částí strouhaného sýra. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C. Až se brambory z části zapečou (přibližně za 25 minut), zalijeme je mlékem s rozkvedlanými vejci, dopékáme dalších 5 až 10 minut, až sýr zrůžoví.

Hotové brambory můžeme ozdobit čerstvou nasekanou petrželkou, podáváme teplé jako hlavní chod. Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *