Topinky s ďábelskými vejci

Při dnešní zaměstnanosti žen je samozřejmé, že muž doma pomáhá. A mnozí z nich už jsou i vynikajícími kuchaři a dovedou překvapit novým skvělým pokrmem. Děti si pak dokonce oblíbily dny, ve kterých vaří táta. Každý ale jednou s vařením začíná, a často jsou u těchto začátků právě topinky. Ovšem i běžné topinky můžeme připravit trochu netradičně, třeba s pikantní směsí.

Suroviny:
30 g strouhaného sýra
6 vajec
2 lžičky oleje
1 stroužek česneku
1 malá cibule
2 lžíce jemně sekané pažitky
trochu sladké papriky
trochu rajčatového kečupu
sůl a špetka pepře

Postup na přípravu topinek s ďábelskými vejci

Na lžičce oleje osmahneme na pánvi utřený česnek, nakrájenou cibuli a pažitku. Přidáme sůl, koření a kořeněný kečup. Umícháme a podusíme z toho pikantní směs.
Na druhé polovině oleje umícháme rozšlehaná vejce, a když zhoustnout, polijeme je na povrchu připravenou kořeněnou směsí a necháme ještě chvilku dusit.
Hotové mažeme na opečené topinky z chleba a navrch sypeme ještě strouhaným sýrem. Podáváme teplé. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *