Recept na zeleninový pudink je trochu netradiční, nejedná se totiž o pudink v pravém slova smyslu. Nicméně jde o levný bezmasý pokrm, který řadíme mezi dietní jídla.
Suroviny:
½ květáku
½ kapusty
1 mrkev
1 pórek
2 lžíce zeleného hrášku
sekaná zelená petržel
3 vejce
50 g čerstvých hub
200 g sýra
300 g tuku a hrst strouhanky na vymazání a vysypání formy
Postup na přípravu zeleninového pudinku
Nejprve ve slané vodě uvaříme veškerou zeleninu, vývar poté můžeme použít na polévku. Houby podusíme zvlášť. U vajec oddělíme žloutky a bílky. Žloutky pořádně rozšleháme a přidáme k nim najemno nakrájenou zeleninu, přidáme také strouhaný sýr a nakonec vyšlehaný tuhý sníh z bílků.
Do tukem vymazané a vysypané formy směs přelijeme, formu uzavřeme a pudink asi hodinu vaříme ve vodě.