Kokosový jablečník s meruňkovým džemem

Dnes si ukážeme recept na skvělý kokosovo-jablečný dezert. Příprava je tentokrát malinko náročnější (i časově), protože budeme kromě pečení připravovat také 2 různé náplně. Výsledek však stojí za to, přesvědčte se sami.

Suroviny:
6 polívkových lžic polohrubé mouky
4 lžíce cukru krupice
5 vajec
½ prášku do pečiva

Náplň 1:
1 kg jablek
4 lžíce cukru
1 vanilkový pudink
skořice
rum
meruňkový džem

Náplň 2:
150 ml mléka
100 g kokosu
3 zakysané smetany
1 až 2 zakysané smetany + ztuhovač
Granko
Libovolná čokoládová ozdoba

Postup na přípravu kokosového jablečníku

Žloutky s cukrem ušleháme, přidáme mouku s práškem do pečiva a nakonec sníh. Nalijeme na vymazaný a kokosem vysypaný plech a pečeme dorůžova při teplotě asi 200°C.
Mezi tím si připravíme náplň číslo jedna. Jablka oloupeme, rozkrájíme na kousky a podusíme s cukrem, skořicí a meruňkovým džemem. V troše vody rozmícháme pudink a vlijeme do jablečné hmoty. Promícháme, asi 2 minuty povaříme a nakonec vmícháme rum. Hotové necháme vychladit.
Opět mezi tím si připravíme náplň číslo dvě. Do kastrolku nalijeme mléko, přidáme kokos a cukr a vaříme, dokud se mléko nevyvaří. Pozor, ať se kokos nepřipálí! Po vychlazení smícháme se zakysanou smetanou a ušlehanou šlehačkou.
Upečený piškot pokapeme rumem, potřeme meruňkovým džemem, jablečnou směsí (náplň 1), na to kokosovou směsí (náplň 2) a zlehka posypeme skořicí nebo Grankem. Na samotný závěr můžeme hotový dezert ještě ozdobit libovolnou čokoládovou ozdobou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *