Vepřové kotlety na křenu

Křen je jedna z mých oblíbených surovin, nejen, že je zdravý, ale je voňavý a jídlu dodává tu pomyslnou jiskru. Škoda, že se nepoužívá v kuchyni častěji.

Suroviny:
4 kotlety bez kosti
100 g másla
2 lžíce oleje
2 lžíce nastrouhaného křenu
hladká mouka
sůl

Postup na přípravu kotlet na křenu

Kotlety po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozehřejme olej a máslo a kotlety z obou stran opečeme, poté je opepříme, podlijeme trochou vody a dusíme asi čtvrt hodinky do změknutí.
K hotovým kotletám přidáme nastrouhaný křen a už jen lehce prohřejeme. Podáváme s vařeným bramborem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *