Kdo z nás nedrží nyní začátkem ledna alespoň lehkou dietu. Nemusí se jednat přímo o přísné novoroční předsevzetí, někdo jen shazuje pár přebytečných kil, která nabral přes vánoční svátky. Do aktuálního jídelníčku tak zařazujeme zejména více zeleniny. Pro inspiraci proto uvádíme recept na kedlubnový mozeček.
Suroviny:
4 ks středně velké kedlubny
4 vejce
2 lžíce oleje
1 cibule
sůl
mletý pepř
zelená petrželka
Postup na přípravu kedlubnového mozečku
Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zlehka ji osmažíme na oleji. Poté k ní přimícháme hrubě nastrouhané kedlubny, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. V případě potřeby podlijeme malým množstvím vody.
K hotovým kedlubnám přidáme vejce a za stálého míchání dovaříme. Zdobíme pažitkou či petrželkou. Dobrou chuť.