Chlupaté knedlíky

Chlupaté knedlíky jsou tradiční českou přílohou k masům doplněným zelím nebo špenátem. Lze je podávat také samotné jen s osmaženou cibulkou. Zkrátka jde o klasiku, která nezabere příliš času, ale přesto si na ní můžeme výborně pochutnat.

Suroviny:
250 g směsi bramborových knedlíků v prášku
200 ml vody
130 g oloupaných strouhaných syrových brambor
sádlo
sůl

Postup na přípravu chlupatých knedlíků

Syrové brambory nastrouháme do misky, přidáme bramborovou směs, vodu a trošku soli a zpracujeme v hladké těsto. Z těsta poté vykrajujeme lžící noky a zavařujeme je přímo do vařící osolené vody.
Po zavaření je opatrně nadzvedáváme vařečkou, aby se nepřichytily ke dnu, při vaření je občas zamícháme. Vaříme asi osm minut, pak je vyjmeme, necháme dobře okapat a potom je promastíme sádlem.
Chlupaté knedlíky podáváme s opečenou slaninou nebo osmaženou cibulí, nebo jako přílohu k pečenému masu a dušenému zelí. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO