Polévka z mladého pórku

Recept na pórkovou polévku tu již jeden máme, dnes si ukážeme další, trochu odlišný. Zásadní změnou bude, že pro přípravu polévky použijeme mladý pórek, cibulku a také brambory.

Suroviny:
800 g mladého pórku
500 g brambor
3 středně velké cibule
1 naťová cibulka
40 g másla
40 ml smetany ke šlehání (33%)
¾ l drůbežího vývaru (může být i z bujónu)
mletý pepř
sůl

Postup na přípravu polévky z mladého pórku

Pórek podélně hluboko nařízneme a pod proudem vlažné vody důkladně opereme. Okapaný pórek včetně nepoškozené natě nakrájíme na kolečka. Cibuli opláchneme a nakrájíme na tenké kroužky.
V kastrolu rozehřejeme máslo a nakrájený pórek i cibuli na něm krátce podusíme. Obojí zelenina má jenom zesklovatět, dusíme ji proto na malém plamenu.
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka nebo je na hrubém struhadle nastrouháme. Nakrájené brambory přidáme k podušenému pórku a cibuli, všechnu zeleninu zalijeme vývarem, přiklopíme pokličkou a 30 minut na malém ohni vaříme. Poté polévku buď po částech přes síto prolisujeme, nebo rozmixujeme.
Takto připravenou polévku vrátíme zpět na oheň, podle chuti ji okořeníme pepřem a osolíme a přivedeme krátce k varu. Potom polévku sejmeme z ohně a necháme ji vychladnout. Do vychladlé vmícháme smetanu a na tenká kolečka nakrájenou naťovou cibulku.
Polévku z mladého pórku podáváme dobře vychlazenou přímo z chladničky. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO