Květákovo-brokolicový krém

Jak květák, tak brokolice patří mezi zeleninu velmi bohatou na minerální látky, jako je draslík, hořčík nebo vápník. Jejich nedostatek může způsobit vyčerpání a únavu. Doplňte si tak svou denní dávku minerálů a vitamínů květákovo-brokolicovým krémem.

Suroviny:
1 menší květák
1 střední brokolice
1 menší cibule
1 stroužek česneku
250 ml smetany na vaření
100 g strouhaného sýra
50 g másla
50 g hladké mouky
mletý muškátový květ
sůl a pepř

Postup na přípravu květákovo-brokolicového krému

Květák i brokolici očistíme a propláchneme studenou vodou. Na másle zpěníme nasekanou cibuli, kterou za stálého míchání zasypeme moukou a vymícháme si jíšku. Tu následně zalijeme dvěma litry vody, do které vložíme na malé růžičky rozebraný květák a brokolici. Nyní vaříme asi 10 až 15 minut.
Po uvaření většinu vody slijeme a odebereme si stranou část vařené zeleniny, kterou použijeme až na závěr. Zbylou zeleninu rozmixujeme dohladka, zjemníme smetanou, ochutíme muškátovým květem a utřeným česnekem. Dle chuti také osolíme a opepříme.
Do hotového krému přidáme zeleninu, kterou jsme si dali stranou a ještě krátce povaříme. Polévku podáváme sypanou strouhaným sýrem, vhodným doplňkem je také opečená houska. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Recepty

    Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz