Znojemský guláš

Znojemský guláš má typickou vůni a chuť, maso je šťavnaté a přirozeně měkké. Na povrchu masa jsou na nudličky nakrájené kyselé okurky, omáčka je výrazně kořeněná a mírně zahoustlá. Prostě fantazie! Udávané množství surovin je na 5 porcí.

Suroviny:
500 g hovězí kližky (maso přední bez kosti)
600 ml vody
170 g cibule
70 g škvařeného sádla
70 g kyselých okurek bez nálevu
50 g hladké mouky
10 g mleté papriky
sůl, mletý pepř a kmín

Postup na přípravu znojemského guláše

Opláchnuté maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme ji na sádle dorůžova, přidáme mletou papriku a zapěníme. V základu podusíme nakrájené maso, osolíme, opepříme a okmínujeme. Po krátkém podušení podlijeme maso trochou vody, přikryjeme poklicí a dusíme do poloměkka.
Poté šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, zasmahneme, zalijeme teplou vodou, rozmícháme a vaříme za občasného promíchání, až maso změkne.
Měkké maso přendáme do čistého kastrolu a omáčku na něj procedíme přes hustý cedník. Nakonec maso s omáčkou zvolna povaříme na okraji sporáku, až tuk vystoupí na povrch.
Při podávání vkládáme na každou porci okurku nakrájenou na nudličky. Jako vhodné přílohy můžeme zvolit vařené brambory nebo houskové knedlíky, výborné jsou ale také těstoviny nebo rýže. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO