Zeleninové rizoto s dýní

Zeleninové rizoto s dýní je jednoduchý, rychlý, levný, a také zdravý recept. A milovníci dýní nám dají jistě za pravdu, že jde o jídlo také velmi chutné.

Suroviny:
400 g rýže
100 g strouhaného sýra (nejlépe parmazán, ale není podmínkou)
70 g másla
800 ml drůbežího vývaru
1 dýně Hokkaido (stačí menší)
3 šalotky
1 lžíce sekaného libečku
1 hrst mraženého hrášku
sůl
pepř

Postup na přípravu zeleninového rizota s dýní

Z dýně okrájíme slupku, odstraníme semena a nakrájíme ji na menší kostičky. Na pánvi si rozpustíme máslo a opečeme na něm nadrobno pokrájenou šalotku. Poté přidáme nakrájenou dýni a krátce ji orestujeme. Přisypeme rýži propláchnutou studenou vodou. Nyní vše zalijeme drůbežím vývarem. Přidáme nasekaný libeček a špetku soli a pod pokličkou dusíme asi 20 minut. Mražený hrášek (případně další zeleninu) přelijeme v sítu vroucí vodou a vmícháme k hotovému rizotu. Dle chuti ještě dosolíme a opepříme.
Na závěr posypeme strouhaným sýrem. Podávat můžeme s kyselou okurkou či červenou řepou. Dobrou chuť!

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO