Šlehané bifteky z mletého masa

V dnešním návodu vám představíme další výborný pokrm, který řadíme mezi levné recepty. Šlehané (někdy také pěnové) bifteky jsou velmi snadné na přípravu, která vám nezabere více jak 20 minut. Uváděné suroviny odpovídají porci pro 4 osoby.

Suroviny:
300 g mletého masa (čistě vepřové nebo s podílem hovězího)
2 ks syrových brambor
2 vejce
2 lžíce majonézy
česnek
pepř
sůl
olej na smažení

Postup na přípravu šlehaných bifteků

Mleté maso smícháme s drceným česnekem, najemno nastrouhanými syrovými brambory, dvěma žloutky a majonézou. Směs osolíme a opepříme podle chuti. Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který nakonec lehce vmícháme do masové směsi.
Z masové směsi tvoříme malé placičky a smažíme na rozpáleném oleji po obou stranách přibližně 3 až 5 minut dozlatova.
Podáváme s hořčicí a cibulí s čerstvým pečivem nebo vařeným bramborem. Vhodnou přílohou je také zeleninový salát. Dobrou chuť!

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Recepty

    Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz