Pórek smažený v sýrovém těstíčku

Pórek neboli pór zahradní je široce užívaný v české gastronomii, pórek povzbuzuje chuť k jídlu, proto se nejčastěji přidává do polévek. My se dnes na pórek zaměříme z jiného soudku, ukážeme si recept na pórek smažený.

Suroviny:
3 ks pórku
2 vejce
50 g strouhaného tvrdého sýra
hladká mouka
polohrubá mouka
mléko
olej
sůl

Postup na přípravu smaženého pórku v těstíčku

Pórek opláchneme a odřízneme z něj kořenovou a zelenou část, kterou můžeme použít například do jiného receptu. Zbylé části pórku nakrájíme na špalíčky dlouhé asi 7 cm. Špalíčky uvaříme v osolené vodě do poloměkka, doba vaření by však neměla přesáhnout 7 minut.
Vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme do nich strouhaný sýr a polohrubou mouku tak, aby vzniklo těstíčko husté asi jako na kapání. Vzniklé těstíčko ještě osolíme a opepříme.
Pórek obalíme v hladké mouce a následně v těstíčku. Obalený pórek smažíme v rozpáleném oleji pomalu dorůžova.
Hotový pórek podáváme s vařenými brambory a zeleninou. Kdo by měl smaženého málo, může jak přílohu zvolit hranolky nebo krokety.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO