Pečená kachna na pomerančích a brokolici

Jednu variantu pečené kachny na pomerančích u nás mezi recepty již máme. Dnešní recept je variantou bohatší na zeleninu, kromě čerstvé brokolice budeme potřebovat také trochu kořenové zeleniny a cibuli. Na druhou stranu kombinace masa a ovoce je zde mírně potlačena, neboť se nepracuje s celým pomerančem.

Suroviny:
1 celá kachna
2 pomeranče
300 g čerstvé brokolice
150 g kořenové zeleniny (celer, mrkev)
50 g uzené slaniny
10 g šalotky
100 ml bílého vína
2 stroužky česneku
cibule
bylinky (rozmarýn, šalvěj, bobkový list, tymián)
olivový olej
pepř a sůl

Postup na přípravu pečené kachny na pomerančích

Začneme tím, že kachnu důkladně očistíme a opláchneme pod tekoucí vodou. Následně ji ochutíme vybranými aromatickými bylinkami a strouhanou pomerančovou kůrou. Poté kachnu ještě potřeme olivovým olejem, osolíme a opepříme.
Kachnu nejprve orestujeme a poté pečeme společně se zeleninou při 180°C asi 90 minut. V průběhu pečení kachnu několikrát otočíme, aby se pekla rovnoměrně, zároveň ji podléváme bílým vínem a vymačkanou pomerančovou šťávou. Po dopečení necháme kachnu lehce vychladnout a nakrájíme jí na plátky.
Během pečení masa si připravíme brokolici, kterou nejprve očistíme a poté uvaříme v osolené vodě. Uvařenou brokolici ještě orestujeme spolu se šalotkou na olivovém oleji, přidáme uzenou slaninu, sůl a pepř.
Ideální přílohou je pečený brambor s pažitkou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO