Moravský vrabec na černém pivu

Dnes to bude recept na tradiční české jídlo, nebo přesněji moravské – tradiční vepřo knedlo zelo – konkrétněji pravý moravský vrabec na černém pivu.

Suroviny:
700 g vepřového bůčku
150 ml černého piva
8 stroužků česneku
2 velké cibule
2 lžičky drceného kmínu
1 lžíci sádla
1 lžíci oleje
sůl a mletý pepř

Postup na přípravu moravského vrabce

Z bůčku odřízneme kůži a nakrájíme ji na menší čtverce. Vyřežeme kosti, na kterých necháme více masa, a ostatní maso nakrájíme na cca pěticentimetrové kousky.
Cibuli pokrájíme nahrubo, česnek utřeme se solí. Maso, kůže a kosti osolíme, opepříme, posypeme kmínem a promneme s česnekem.
V tlakovém hrnci rozpálíme sádlo se lžící oleje a orestujeme dozlatova cibuli. Po chvíli přidáme maso a necháme zprudka zatáhnout. Podlijeme černým pivem, tlakový hrnec uzavřeme a dusíme cca půl hodiny.
Po otevření nádoby přendáme maso do pekáče a v troubě nebo pod grilem jej dopečeme na hnědozlatou barvu.
Moravského vrabce podáváme se špenátem nebo kyselým zelím a libovolným knedlíkem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO