Kuře po valticku

Pečené kuře patří u českých domácností mezi ty oblíbenější pokrmy. Hlavními důvody může být cenová dostupnost kuřecího masa a relativně jednoduchá a rychlá příprava. Z důvodu široké obliby tohoto jídla koluje mezi lidmi také mnoho různorodých receptů. Dle dnešního si připravíme pečené kuře na víně.

Suroviny:
1 kuře
2 lžíce oleje
3 dl bílého valtického vína
50 g másla
200 g kořenové zeleniny
1 menší cibule
1 lžička hladké mouky
sůl

Jak připravit kuře po valticku

Očištěné kuře rozdělíme na porce, opláchneme, osušíme, osolíme a opečeme na rozehřátém oleji. Opečené porce vyjmeme, do oleje přidáme polovinu másla a drobně nakrájenou zeleninu a cibuli a osmažíme ji dorůžova.
Porce kuřete vložíme zpět, podlijeme částí vína a dusíme pod pokličkou. Ke konci dušení přidáme zbylé máslo rozetřené s moukou a zbytek vína, povaříme.
Měkké kuře vyjmeme a šťávu prolisujeme. Podáváme s dušenou rýží. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO