Kedlubnový mozeček

Kdo z nás nedrží nyní začátkem ledna alespoň lehkou dietu. Nemusí se jednat přímo o přísné novoroční předsevzetí, někdo jen shazuje pár přebytečných kil, která nabral přes vánoční svátky. Do aktuálního jídelníčku tak zařazujeme zejména více zeleniny. Pro inspiraci proto uvádíme recept na kedlubnový mozeček.

Suroviny:
4 ks středně velké kedlubny
4 vejce
2 lžíce oleje
1 cibule
sůl
mletý pepř
zelená petrželka

Postup na přípravu kedlubnového mozečku

Cibuli nakrájíme na drobné kostičky a zlehka ji osmažíme na oleji. Poté k ní přimícháme hrubě nastrouhané kedlubny, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. V případě potřeby podlijeme malým množstvím vody.
K hotovým kedlubnám přidáme vejce a za stálého míchání dovaříme. Zdobíme pažitkou či petrželkou. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.