Kapr pečený na víně a cibuli

Startují nám výlovy rybníků, tak proč si neudělat malou generálku na Vánoce s novým receptem. Pokud chcete zkusit připravit letošního vánočního kapra trochu jinak, vyzkoušejte ho pečeného na víně a cibuli.

Suroviny:
4 porce kapra
200 ml suchého bílého vína
4 cibule
2 lžíce oleje
1 lžička mleté sladké papriky
1 lžička mleté pálivé papriky
1 lžička kmínu
mletý pepř
sůl

Postup na přípravu pečeného kapra na víně a cibuli

Porce kapra omyjeme a osušíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Do pekáče dáme olej, cibuli a připravené porce kapra, které ještě osolíme, opepříme, posypeme sladkou a pálivou paprikou a také kmínem.
Kapra vložíme do vyhřáté trouby na 180°C a pečeme asi 15 minut. Poté kapra otočíme, podlijeme vínem a pečeme ještě dalších 15 minut.
Podáváme s bramborovým salátem nebo jen s chlebem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Mlýnek na kávu

    Jaký mlýnek na kávu je ten pravý pro vás - elektrický nebo manuální?

    Svíčková na smetaně

    Nejlepší recept na svíčkovou na smetaně na Receptnajidlo.cz