Houbový guláš

I když se nám značně ochladilo, tak houbařská sezóna ještě nekončí. Stále si můžeme z lesa přinést krásný „úlovek“. Na začátku měsíce jsme si ukázali recept na smetanovou houbovou omáčku, a tentokrát můžete vyzkoušet houbový guláš.

Suroviny:
600 g čerstvých hub
30 g sádla
30 g slaniny
2 menší cibule
2 lžíce hladké mouky
mletá paprika
malý stroužek česneku
kmín
kousek masoxu
sůl

Postup na přípravu houbového guláše

Očištěné houby (nejlépe směs) nakrájíme na větší kostky. Slaninu nakrájenou na kostičky rozškvaříme, přidáme sádlo a drobně nakrájenou cibuli a usmažíme dorůžova. Vmícháme mletou papriku, pak houby, utřený česnek, kmín, sůl a za stálého míchání osmažíme.
Houby zaprášíme moukou, osmažíme je, podlijeme vodou s masoxem a dusíme doměkka. Před podáním vmícháme ještě trochu mleté papriky zpěněné na lžíci sádla. Přílohu volíme dle vlastní preference. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Mlýnek na kávu

    Jaký mlýnek na kávu je ten pravý pro vás - elektrický nebo manuální?

    Svíčková na smetaně

    Nejlepší recept na svíčkovou na smetaně na Receptnajidlo.cz