Domácí pizza z bramborového těsta

Kdo by neměl rád pizzu. Když hezky zavoní na rohu ulice, neodolám a jednu osminku si vždy koupím. Dobrou pizzu ale není těžké upéct ani doma. Zkusit můžete i recept trochu netradiční, z bramborového těsta.

Suroviny:
100 g loupaných rajčat z konzervy
50 g paprikového salámu
50 g černých a zelených oliv
50 g sýra balkánského typu
3 barevné papriky
2 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
1 lžička krupicového cukru
mletý černý pepř
sůl

Těsto:
250 g hladké mouky
150 ml vlažného mléka
4 brambory
½ lžičky krupicového cukru
½ kostky droždí
špetka soli

Postup na přípravu domácí pizzy

Papriky očistíme a omyjeme. Potom je nakrájíme na tenká kolečka. Sterilovaná rajčata vlijeme i se šťávou do misky. Rozmixujeme je s prolisovaným česnekem, olivovým olejem, solí, pepřem a cukrem.
Brambory dobře omyjeme a uvaříme je ve slupce doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout, pak je oloupeme a nastrouháme nahrubo. Vložíme je do velké mísy a přisypeme mouku, špetku soli a cukr. Přidáme rozdrobené droždí.
Vše zalijeme mlékem a vypracujeme hladké těsto, to necháme asi 60 minut kynout. Pak těsto přendáme na moukou posypaný vál a rozválíme na velký kruhový plát.
Plát těsta potřeme rajčatovou směsí, na kterou rozložíme těsně vedle sebe kolečka salámu. Vrstvu salámu pokryjeme paprikami a oběma druhy oliv. Nakonec pizzu posypeme rozdrobeným sýrem.
Nazdobenou pizzu pečeme ve vyhřáté troubě při 230°C dozlatova. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO