Zelené fazolky se slaninou

Hledáte inspiraci pro něco zdravého, dietního, ale přitom dobrého? Doporučíme vám dnešní recept na zelené fazolky se slaninou.

Suroviny:
800 g zelených fazolových lusků
250 g slaniny
50 g pekanových ořechů
3 stroužky česneku
1 malá žlutá cibulka
1 lžička papriky
šťáva z půlky citrónu
černý mletý pepř
sůl

Postup na přípravu zelených fazolek se slaninou

Zelené fazolky uvaříme v osolené vodě. Po pěti minutách vodu slijeme a přes cedník propláchneme ledovou vodou. Následně je ponoříme do ledové vody s ledem ještě jednou, abychom docílili ukončené tepelné úpravy a uchovali svěží zelenou barvu fazolek. Poté slijeme a fazolky opatrně usušíme.
Slaninu nasekáme najemno a na větší pánvi opečeme, opět asi 5 minut, doku nebude slanina křupavá. Poté ji z pánve přendáme na papírovou utěrku a osušíme.
Z pánve slijeme přebytečný tuk. Necháme si pouze nezbytné množství, na kterém osmažíme nadrobno nasekanou cibulku, opět asi 5 minut – doměkka. Posypeme lisovaným česnekem a přidáme mletou papriku.
Na pánev přidáme zchlazené fazolky a pekanové ořechy a opět opékáme a prohříváme asi 5 minut. Poté přidáme opečenou slaninu, citronovou šťávu a promícháme. Podle chuti osolíme, opepříme a podáváme. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO