Květákový salát

V horkých letních dnech se hodí k obědu a ještě lépe k večeři jen něco lehčího, osvěžujícího a nejlépe také studeného. Popsané znaky bezpečně splňují zeleninové saláty, pokud nemáte chuť na jinak oblíbený ceasar, vyzkoušejte salát květákový.

Suroviny:
300 g květáku
150 g šunky od kosti
6 cherry rajčat
2 lžíce zakysané smetany
2 lžíce majolky
2 lžíce citronové šťávy
1 šalotka
1 hrst nakrájené natě jarní cibulky
mletý bílý pepř
sůl

Postup na přípravu květákového salátu

Omytý květák rozebereme na růžičky a v osolené vodě, do které přidáme citronovou šťávu, uvaříme na skus cca 10 minut. Uvařený květák necháme na sítku okapat a zchladnout.
Zakysanou smetanu smícháme s majolkou, osolíme a přidáme bílý pepř. Šalotku a šunku nakrájíme na drobné kostičky, cherry rajčátka na půlky, naťovou cibulku na proužky. Všechny suroviny důkladně promícháme, případně dosolíme.
Salát necháme v chladničce vychladit a podáváme jej s pečivem. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO