Na vánoční tabuli nesmí chybět osvěžující prvek. Zpravidla se této úlohy ujme tradiční ovoce, zejména jablka nebo citrusy. Přidat můžete ale také osvěžující citronové cukroví.
Suroviny:
200 g hladké mouky
200 g polohrubé mouky
130 g moučkového cukru
100 g másla
4 vanilkové cukry
2 vejce
1 lžička kypřícího prášku do pečiva
šťáva z jednoho citronu
Postup na přípravu citronového cukroví
Těsto vypracujeme tak, že smícháme téměř všechny zmíněné suroviny, vynecháme pouze vanilkový cukr. Vypracované hladké těsto poté dáme asi na hodinu odpočinout do lednice.
Z těsta vyválíme plát vysoký asi 5 mm a vykrajujeme z něj formičkou oblíbené tvary. Vykrájené cukroví pokládáme na plech vyložený pečícím papírem. Dle chuti posypeme vršek cukroví vanilkovým cukrem.
Předehřejeme si troubu a cukroví pečeme dozlatova asi 20 minut při teplotě 170 °C. Dobrou chuť.