Bramborky

Bramborky jsou méně známou variantou nepečeného vánočního cukroví. Uváděné suroviny by vám měly vystačit asi na čtyřicet kusů.

Suroviny na těsto:
100 g mletých vlašských ořechů
150 g másla
100 g cukru moučky
100 g strouhané čokolády
2 lžíce tuzemského rumu
kakao na obalení

Suroviny na náplň:
2 žloutky uvařené natvrdo
60 g másla
70 g cukru moučky
1 lžíce tuzemského rumu

Jak připravit nepečené bramborky

Nejprve si vyrobíme náplň – změklé máslo, vařené rozdrobené žloutky, cukr a rum utřeme do pěny. Tu následně necháme trochu ztuhnout v chladničce. Poté z ní vytvarujeme 40 malých kuliček a dáme je asi na půl hodiny zmrazit do mrazáku.
Z mletých ořechů, másla a dalších surovin vypracujeme těsto, které necháme v chladničce také trochu ztuhnout. Poté z těsta vytvoříme 40 placiček, do kterých zabalíme kuličky z mrazáku.
Hotové bramborky obalíme v kakau a uskladníme v chladné místnosti. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Recepty

    Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz