Zapečená plněná rajčata

Rajče patří mezi oblíbenou zeleninu, kterou lze úspěšně pěstovat na zahrádce i v našich domácích podmínkách. A dokonce se najdou úspěšní pěstitelé, kteří dosahují bohaté úrody dokonce i na balkónech svých panelákových bytů.
Letní jídelníček zahrnuje především zeleninové saláty, ale proč si jej nezpestřit zapečenými plněnými rajčaty.

Suroviny:
6 až 8 větších rajčat
125 g mozzarelly
starší pečivo typu ciabatta, bageta
bazalka
olivový olej
sušená rajčata

Postup na přípravu zapečených plněných rajčat

Vršek rajčat skrojíme a lžičkou vydlabeme vnitřek. Pečivo a mozzarellu nakrájíme na malé kostičky, smícháme s bazalkou, 2 nebo 3 lžícemi olivového oleje (nebo oleje ze sušených rajčat), nakrájenou vydlabanou rajčatovou dužinou a pokrájenými sušenými rajčaty.
Směsí naplníme vydlabaná rajčata a dáme zapéct do trouby na 20 minut pro teplotě 180 až 200 °C. Podáváme jako předkrm nebo lehkou večeři. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Recepty

    Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz