Sýrové jednohubky
Jednohubky patří u nás spolu s chlebíčky k tradičním pokrmům podávaným při nejrůznějších více či méně významných událostech. K přípravě sýrových jednohubek nebudete potřebovat ani veku ani krájený rohlík. Budeme tvořit sýrové ruličky.
Suroviny:
250 g plátkového eidamu
200 g nivy
100 g pomazánkového másla
100 g šunky
100 g uzeného salámu (poličan, herkules)
3 ks nakládané kyselé okurky
1 nakládaná paprika
Postup na přípravu sýrových jednohubek
Nivu nastrouháme na jemném struhadle a zamícháme do ní pomazánkové máslo. Plátky eidamu nyní natřeme z jedné strany směsí nivy a pomazánkového másla, přiložíme plátek šunky, salám a tenký proužek nakládané papriky. Takto připravený plátek sýra stočíme do ruličky a necháme asi hodinu vychladnout v lednici.
Okurky nakrájíme na tenká kolečka. Vychladlé ruličky nakrájíme na menší sousta, z vrchu přidáme kolečko kyselé okurky a celou jednohubku zpevníme párátkem.
Kyselé okurky můžete nahradit také nakládanými olivami. Dobrou chuť.
Poznámka:
Sýrové jednohubky se výborně hodí k bílému vínu.