Selská omeleta

Omelety nejrůznějších variant řadíme mezi rychlé a levné recepty. Selská omeleta je zapečená směs brambor s cibulí, slaninou a vejci, na povrchu posypaná petrželovou natí. Čerstvě pečená omeleta má typickou vůni a chuť, navíc je báječně křehká.

Suroviny:
800 g brambor
50 g slaniny
8 vajec
1 ks cibule
sádlo (nebo jiný tuk vhodný na smažení)
petrželová nať
pepř a sůl

Postup na přípravu selské omelety

Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na drobné kousky. Na rozehřátém sádle osmahneme cibulku společně se slaninou, přidáme na širší nudle nebo plátky krájené vařené brambory, osolíme a opepříme.
Prohřáté, mírně opečené brambory zalijeme rozkvedlanými vejci, promícháme, vytvoříme jednotlivé porce a v troubě zapečeme.
Zapečenou omeletu přehneme v půli, překlopíme jí na horký talíř a na povrchu posypeme sekanou petrželkou. Vhodnou přílohou může být kyselá okurka, nebo různé druhy zeleninových salátů. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO