Kuřecí kousky na pivu a česneku

Stále tu máme období letního grilovaní, kuřecí maso vzhledem ke své ceně patří k oblíbeným surovinám určeným na gril. Hlavní chuť masu dodáme marinádou, tentokrát s hlavní velmi oblíbenou složkou – pivem.

Suroviny:
12 ks kuřecích křidýlek
6 ks kuřecích paliček
4 ks horních kuřecích stehýnek
sůl

Marináda:
0,3 litru černého piva
3 stroužky česneku
sójová máčka
grilovací koření
mletá pálivá paprika

Postup na přípravu kuřecích kousků na pivu a česneku

Kuřecí stehýnka, křidýlka a paličky omyjeme a osušíme. Kuřecí kousky osolíme a naložíme přes noc do marinády. Tu si připravíme smícháním černého piva, sójové omáčky, grilovacího koření, prolisovaného česneku a mleté pálivé papriky.
Naložené kuřecí kousky vyjmeme z marinády a položíme na gril. Maso grilujeme do zlatova a pravidelně a relativně často ho potíráme zbylou marinádou.
Hotové kousky podáváme se zeleninový nebo bramborovým salátem. Jak příloha však bohatě postačí také čerstvé pečivo. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO