Hrušková povidla

Příprava hruškový povidel není složitá, je ale poměrně časově náročná. Nicméně chuti podomácku vyrobených hruškových povidel se nic nevyrovná.

Suroviny:
2 kg hrušek
200 g cukru
30 ml octa
2 lžíce rumu
½ lžičky mleté skořice
špetka drceného hřebíčku

Postup na přípravu hruškových povidel

Hrušky omyjeme, oloupeme a rozsekáme v mixéru nebo umeleme v mlýnku. Rozehřejeme si troubu na 180°C a do pekáče nasypeme směs hrušek, cukru, octa a koření. Vše přikryjeme druhým pekáčem a pečeme asi dvě hodiny s pokličkou, poté pokličku sejmeme a pečeme přibližně další dvě hodiny, dokud nejsou povidla dostatečně hustá.
Na závěr vmícháme rum a povidla naplníme do sklenic. Zavíčkujeme a sklenice obrátíme hrdlem dolů a přibližně po deseti minutách opět obrátíme zpět.

Doporučení:
1) Pokud budete chtít provést důkladnější sterilaci, pak povidla sterilujte 15 až 30 minut při teplotě 85°C.
2) Do hotových povidel můžeme přidat kapku rumu.
3) Recept lze obohatit také o špetku nastrouhaného zázvoru.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Recepty

    Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz