Dýňové bramboráky

Klasický bramborák má v české kuchyni dlouhodobě pevnou a stálou pozici, dýňová sezóna je v plném proudu, tak si ukážeme jeden rychlý a levný recept na dýňové bramboráky.

Suroviny:
400 g dýně Hokkaido
400 g brambor
2 vejce
3 stružky českého česneku
3 lžíce hladké mouky
majoránka
olej nebo sádlo na smažení
sůl a pepř

Postup na přípravu dýňových bramboráků

Dýni omyjeme, oloupeme, vydlabeme semínka (ta jsou jedlá, tak si je můžeme schovat k dalšímu upotřebení) a najemno nastrouháme. Prakticky totéž provedeme u brambor, ty ovšem při strouhání pouštějí poměrně dost vody, kterou je potřeba slít. Do směsi dýně a brambor přidáme vejce a česnek, který na jemném struhadle nastrouháme nebo rozmačkáme. Dle chuti osolíme a opepříme. Na závěr přidáme majoránku a postupně přimícháváme hladkou mouku k dosažení potřebné konzistence.
Na pánvi si rozpálíme olej nebo sádlo, tvoříme malé placičky, které se dobře obracejí, a smažíme do zlatova.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Recepty

    Recepty na skvělá jídla, které vám přinášíme na našem webu Jídlo.cz