Cizrnové placičky se sýrem

Cizrna (neboli římský hrách) je po hrachu setém a fazolu obecném celosvětově třetí nejvýznamnější luštěnina. U nás však příliš rozšířená není. Snad její oblibu podpoříme naším dnešním receptem na cizrnové placičky se sýrem a smetanou.

Suroviny:
1 konzervu cizrny (425 ml)
1 lžíci 12% smetany
100 g strouhaného tvrdého sýra
2 větší stroužky česneku
2 špetky koření Habibi
1 lžičku vegety
1 vejce
olej

Postup na přípravu cizrnových placiček

Konzervu cizrny vysypeme do vhodné nádoby a rozmixujeme se lžící smetany tyčovým mixérem. Do směsi přidáme vegetu (můžeme nahradit solí), vajíčko, strouhaný sýr, utřené stroužky česneku a koření. Opět promícháme, tentokrát již bez nutnosti mixéru.
Z hotového těsta tvoříme vlhčenýma rukama placičky o průměru asi 5 cm a pokládáme je na pečící papír pomazaný trochou oleje.
Placičky vložíme do rozpálené trouby a pečeme dorůžova. Během pečení je alespoň jednou opatrně obrátíme, aby byly opečené rovnoměrně z obou stran.
Cizrnové placičky podáváme se zeleninovým salátem. Chuť i talíř lze obohatit také o trochu majonézy. Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO