Cibulová pochoutka

Už staří Řekové a Římané považovali cibuli za silné afrodisiakum. V 16. století sepsal šejk Al Nefzaví knihu Zahrada vůní, ve které uvedl i pár receptů z cibule. Náš dnešní recept, který mimochodem pochází z Francie, kde se podává v těch nejlepších restauracích, je na přípravu velice jednoduchý, a ani vás finančně příliš nevysaje.

Suroviny:
4 ks cibule
2 lžíce hladké mouky
6 plátků toustového chleba
0,5 l vývaru
strouhaný sýr
máslo

Postup na přípravu cibulové pochoutky

Na teflonové pánvi rozehřejte máslo a osmažte na něm dohněda čtyři cibule nakrájené na kroužky. Smažte je na mírném ohni a často míchejte, aby se nepřipalovaly. Jakmile začnou hnědnout, posypejte je dvěma lžícemi hladké mouky a zamíchejte. Potom přidejte půl litru vývaru a 25 minut vařte. Vymažte malý pekáč máslem a jeho dno vyložte dvěma plátky toustového chleba, zalijte 1/3 polévky a posypejte strouhaným sýrem. Tímto způsobem vytvoříte tři vrstvy a dejte péct do trouby. Jakmile se na povrchu vytvoří zlatá kůrčička, je pochoutka hotová! Dobrou chuť.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO