Bramboráky

Bramborák je typická česká pochoutka, které někdy říkáme cmunda a na Klatovsku také třeba vošouch. Nejlepší je osmahnutý dozlatova na sádle, lze ale dělat také zcela bez tuku nasucho. Není pak tak těžký na noc.

Suroviny:
700 g brambor
100 g hladké mouky
100 g škvařeného sádla
50 ml mléka
1 vejce
3 stroužky česneku
majoránka
sůl a mletý pepř

Postup na přípravu bramboráků

Oškrábané, opláchnuté brambory jemně nastrouháme, necháme ustát a vodu odcedíme. Do nastrouhaných brambor přidáme mléko, hladkou mouku, vejce, utřený česnek, sůl, majoránku a mletý pepř. Těsto důkladně promícháme.
Na pánvičce nebo na lívanečníku rozehřejeme sádlo (případně olej), potom na něj lžící rozetřeme těsto a bramboráky prudce z obou stran osmažíme dozlatova. Bramborák musí být po osmažení křupavý, proto jej podáváme ihned po úpravě (jen ho necháme krátce okapat). Delším udržováním na teple ztrácí křehkost.
Podáváme samotné, se zelím, nebo se výborně hodí jako příloha k nejrůznějším druhům masa.

Napsat komentář

(číslicí) (*)

(*) = povinné pole

Vyhledávání
Odkazy
  • Doporučujeme si do vaší kuchyně pořídit kvalitní kuchyňské potřeby od české značky Tescoma!
Kontakt
    Znáte nějaký recept a chcete se o něj podělit s ostatními?
    Děkujeme! Vděčni budeme za každý váš recept.
Reklama
    Bialetti konvička

    Ideální designový a funkční doplněk do kuchyně pro milovníky kávy

    Moderné kuchyne

    Návrhy kuchýň v 3D od ORESI ZADARMO